CROSSFIT VARAŽDIN TTS SPORT CENTAR

Kvalifikacijski treninzi

POWERED BY


QUALIFIER #1

4 rounds for time (12 min time cap)

8 burpee box jump overs*

12 snatches**

16 pullups

——

*box height: 60cm for men / 50 cm for women
**snatch load: 40kg for men / 25kg for women

——

SCORE: Time

——-

DETALJI TRENINGA I STANDARDI POKRETA

Trening započinje s natjecateljem u stojećoj poziciji pokraj kutije. Na znak početka štoperice natjecatelj pokušava završiti četiri kruga zadanih vježbi u što kraćem vremenu. U slučaju da natjecatelj ne završi sva ponavljanja unutar 12 minuta rezultat je zbroj 12 minuta i jedne sekunde po svakom nezavršenom ponavljanju.

MARINCI S PRESKOKOM KUTIJE (BURPEE BOX JUMP OVERS)

„Burpee box jump over“ započinje s natjecateljem u stojećoj poziciji pokraj kutije. Natjecatelj može stajati u odnosu na kutiju kako god mu odgovara. Natjecatelj tada mora na bilo koji način leći na tlo tako da su kukovi i prsa u kontaktu s tlom i podići se na bilo koji način kako bi sunožnim skokom naskočio na kutiju s obje noge i prešao na drugu stranu kutije. Na vrhu kutije nije se potrebno u potpunosti ispružiti i nije dozvoljeno kutiju dirati rukama. Ponavljanje je gotovo kada natjecatelj s oba stopala pređe na drugu stranu kutije. Preskok kutije bez naskoka na nju nije dozvoljen.

TRZAJ (SNATCH)

Pokret započinje postavljenom šipkom na tlu. Natjecatelj tada mora opterećenje podići iznad glave u jednom pokretu, bez stajanja od poda do pozicije kada su ruke pružene iznad glave. Ponavljanje je gotovo kada natjecatelj drži šipku iznad glave s potpuno opruženim koljenima, kukovima i laktovima te stopalima u ravnini. Dozvoljene su sve izvedbe ove vježbe (power snatch,muscle snatch,squat snatch) i u ovom treningu tolerirat će se „press out“ laktovima, ali samo nakon što je šipka u jednom kontinuiranom pokretu došla iznad glave natjecatelja.

ZGIBOVI (PULL UPS)

Pokret započinje u visu s preče opruženim laktovima i stopalima podignutim od tla. Pokret završava kada brada natjecatelja prijeđe horizontalnu liniju preče. Sljedeće ponavljanje kreće nakon što se natjecatelj vrati u poziciju visa opruženim laktovima. Bilo koji način zgibova je dopušten, no hvat na preči mora biti nathvatom.

QUALIFIER #2

In 2 minutes time window for total load*

A: do 1 snatch for load

B: in remaining time go for max reps of toes to bar

——-

*Score: snatch load + toes to bar reps = total load
(exp. 92.5kg snatch + 21 toes to bar = 113,5kg)
**tiebraker for same total scores is snatch load, heavier is better

——-

DETALJI TRENINGA I STANDARDI POKRETA

Trening započinje s postavljenom šipkom na tlu. Na znak početka vremena od dvije minute natjecatelj smije izvesti trzaj. Nakon uspješnog dizanja natjecatelj u preostalom vremenu izvodi što više ponavljanja „toes to bar“-a.
Rezultat treninga je zbroj podignutog opterećenja u trzaju i broja ponavljanja „toes to bar“-a. U Slučaju istog rezultata natjecatelj s većim podignutim opterećenjem u trzaju ima bolji rezultat na ljestvici.
AKO JE TRZAJ NEUSPJEŠAN RESETIRAJTE ŠTOPERICU I PONOVNO ZAPOČNITE TRENING!!!

——

TRZAJ (SNATCH)

Pokret započinje postavljenom šipkom na tlu. Natjecatelj tada mora opterećenje podići iznad glave u jednom pokretu, bez stajanja od poda do pozicije kada su ruke pružene iznad glave. Ponavljanje je gotovo kada natjecatelj drži šipku iznad glave s potpuno opruženim koljenima, kukovima i laktovima te stopalima u ravnini. Dozvoljene su sve izvedbe ove vježbe (power snatch,muscle snatch,squat snatch), i tolerirat će se „lock out“ laktovima, no ne i „press out“(ukoliko natjecatelj nedovoljno visoko podignutu šiku potiskom dovodi u završnu poziciju).

TOES TO BAR

Pokret započinje u visu s preče stopalima podignutim od tla i petama iza vertikalne linije preče. Pokret završava kada natjecatelj s oba stopala istovremeno dotakne preču između šaka. Sljedeće ponavljanje počinje kada natjecatelj pete stopala vrati u početni položaj, iza vertikalne linije preče.

OBJAVA REZULTATA

Da biste prijavili rezultate, morate objaviti video zapis svog treninga na YouTube servis te link JAVNOG video zapisa upisati prilikom unosa rezultata putem CompCorner servisa.

——

Za valjani video morate slijediti ove smjernice:

——

——

ROK ZA PRIJAVU REZULTATA JE U PONEDJELJAK, 14. RUJNA U 23:59H.

——

REZULTATE TRENINGA MOŽETE PRIJAVITI SAMO JEDNOM PA VAS MOLIMO DA PREGLEDATE VIDEO PRIJE NEGO OBJAVITE REZULTAT!

Partners & sponzors