CROSSFIT VARAŽDIN TTS SPORT CENTAR

Detalji natjecanja

Ove godine održat ćemo Varaždin Throwdown za ukupno 48 natjecatelja i 16 natjecateljica u 2 kategorije:

ELITE (16 muškaraca / 8 masters muškaraca (35+) / 8 žena)

OPEN (32 muškarca / 12 žena)

NATJECATI SE MOGU ISKLJUČIVO SPORTAŠI KOJI SE NALAZE I IMAJU TRAJNO PREBIVALIŠTE U REPUBLICI HRVATSKOJ I U TRENUTKU NATJECANJA IM NIJE IZREČENA PREVENTIVNA MJERA SAMOIZOLACIJE


ELITE KATEGORIJA

Ova kategorija namijenjena je samo iskusnim sportašima koji su spremni savladati napredne CrossFit elemente u treninzima (naupori na preči i karikama, hodanja na rukama, olimpijska dizanja velikim opterećenjima…).

ELITE natjecatelji imat će priliku boriti se za novčane i sponzorske nagrade. Da bi se natjecali u ovoj kategoriji, svi prijavljeni* natjecatelji morat će se kvalificirati putem online kvalifikacija*, a samo 16 najboljih natjecatelja, 8 masters natjecatelja* i 8 natjecateljica bit će pozvani * na Varaždin Throwdown.

* Registracija za ELITE kvalifikacije započinje 1. rujna u 8:00h, a zatvara se 14. rujna u 23: 59h.

*Za mušku MASTERS 35+ kategoriju mogu se prijaviti natjecatelji koji su rođeni najkasnije 1.9.1985.

* kvalifikacijski treninzi bit će objavljeni 10. rujna u 8:00h, a krajnji rok za prijavu rezultata bit će 14. rujna u 23: 59h.

* kvalificirani natjecatelji moći će se prijaviti za Varaždin Throwdown do 19. rujna u 23.59h. Ako se bilo koji od pozvanih natjecatelja do tada ne prijavi, poziv će se poslati sljedećem na rang listi.

KOTIZACIJA ZA ONLINE KVALIFIKACIJE: 10 € (+ naknada)

KOTIZACIJA ZA NATJECANJE: 40 € (+ naknada)

(POVRAT KOTIZACIJE U SLUČAJU OTKAZA NIJE MOGUĆ)


OPEN KATEGORIJA

Ova kategorija namijenjena je svim sportašima koji se žele natjecati, stjecati iskustvo i zabavljati se. U treninzima  se mogu očekivati osnovni CrossFit elementi (zgibovi bradom i prsima do šipke, toes to bar, double unders, olimpijska dizanja srednjim opterećenjima).

Registracija za ovu kategoriju otvorit će se 20. rujna u 10:00h, i trajat će dok se ne popuni maksimalni broj natjecatelja (32 muškaraca / 12 žena) ili najkasnije do 23.rujna u 23: 59h. Za ovu kategoriju NEĆE biti kvalifikacija niti online treninga prije natjecanja.

KOTIZACIJA ZA NATJECANJE: 40 € (+ naknada)

(POVRAT KOTIZACIJE U SLUČAJU OTKAZA NIJE MOGUĆ)


DETALJI NATJECANJA

Na natjecanju će svi natjecatelji izvoditi sve treninge. U subotu, 3. listopada, ELITE i OPEN natjecatelji odradit će 3 treninga. U nedjelju, 4. listopada, ELITE natjecatelji odradit će 3 treninga, a OPEN natjecatelji  odraditi će 2 treninga. Svi rezultati na natjecanju bit će uzeti u obzir kod formiranja konačnog poretka* kako bi se pronašli najbolje u svim kategorijama.

* Sistem rangiranja rezultata

Najbolji natjecatelj u treningu dobit će 1 bod, drugi 2 boda, treći 3 boda i tako dalje …

Natjecatelj koji ima najmanje bodova na kraju natjecanja bit će proglašen pobjednikom svoje kategorije

U slučaju izjednačenja bodova nakon svih treninga, razmotrit ćemo tko je bio bolji u više treninga između ta dva sportaša. Sljedeća metoda bit će tko je osvojio najbolje mjesto na jednom od treninga.


NAPOMENA

Pridržavamo pravo promijeniti broj natjecatelja ili detalje natjecanja ako za to postoji potreba zbog nekih nepredviđenih okolnosti. U tom slučaju ćemo na vrijeme obavijestiti sve sportaše.

Partners & sponzors